Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garście jarmużu
  • 1 nieduża cebula
  • 1 nieduża gałązka rozmarynu
  • 400 g pieczarek (najlepiej brązowych i białych)
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 1 szklanka bulionu
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 1

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną drobno cebulę i zeszklić.

2.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 2

Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posolić i smażyć, aż będą złote i puszczą wodę.

3.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 3

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i bulion, wrzucić liście jarmużu i dusić, aż będą miękkie.

4.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą - Krok 4

Dodać soczewicę, tymianek, przyprawić do smaku i przez chwilę dusić wszystko razem. Na koniec wmieszać śmietanę. Podawać z ugotowaną kaszą jęczmienną.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.