Hummus z pieczoną dynią

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Hummus z pieczoną dynią - Krok 1

Dynię kroimy w plastry, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 40 minut.

2.

Hummus z pieczoną dynią - Krok 2

Cieciorkę, upieczoną dynię, tahinę i rozgnieciony ząbek czosnku miksujemy blenderem lub malakserem.

3.

Hummus z pieczoną dynią - Krok 3

Dodajemy sok z cytryny, przyprawy (sól, pieprz, kumin), odrobinę wody i ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Hummus podajemy skropiony oliwą, posypany posiekaną natką i pestkami dyni.

Smacznego!

Hummus z pieczoną dynią

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.