Hummus z pieczoną papryką

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili świeża lub suszona
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki tahiny
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Czarny sezam

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 1

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200°C około 30 minut.

2.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 2

Upieczoną paprykę obieramy ze skóry i umieszczamy razem z cieciorką w malakserze. Miksujemy przez kilka sekund.

3.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 3

Dodajemy tahinę, czosnek, sok z cytryny i przyprawy (sól, kumin, chili) i ponownie miksujemy.

4.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 4

Hummus podajemy skropiony oliwą, z natką pietruszki, czarnym sezamem i wędzoną papryką.

Smacznego!

Hummus z pieczoną papryką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.