Hummus z pieczonym bakłażanem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.

2.

sm0_1935

Wsadzamy bakłażana w całości do piekarnika i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy, studzimy i zdejmujemy z niego skórkę.

3.

sm0_1937

Umieszczamy bakłażana w blenderze razem z pozostałymi składnikami i miksujemy na gładką masę.

4.

sm0_1939

Dosalamy do smaku. Można udekorować ziarnami cieciorki, mieloną papryką i plamą oleju sezamowego.

Smacznego!

sm0_1948

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.