Jajecznica z bobem i groszkiem

Składniki

  • 100 g mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle
  • 4 jajka
  • 1-2 cebule dymki
  • 100 g bobu (świeżego lub mrożonego)
  • 50 g masła
  • 15 g parmezanu
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 1

Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut. Następnie przelewamy zimną wodą i obieramy z łupinek. Groszek zalewamy gorącą wodą i odstawiamy.

2.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 2

Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na maśle podsmażamy lekko posiekaną dymkę, bób i groszek.

3.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 3

Zmniejszamy płomień nad patelnią i wlewamy rozkłócone jajka.

4.

Jajecznica z bobem i groszkiem - Krok 4

Podgrzewamy jajecznicę na małym ogniu, często mieszając, aż do ścięcia się jajek. Podajemy posypaną startym parmezanem.

Smacznego!

Jajecznica z bobem i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.