Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 1

Czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać szpinak, posolić. 

2.

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 2

Smażyć, aż większość płynu odparuje. Odstawić na bok.

3.

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 3

Jajka ugotować na twardo, obrać. Przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

4.

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 4

Żółtka rozgnieść razem z awokado i sokiem z limonki.

5.

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 5

Szpinak drobno pokroić. Dodać razem z natką do żółtek i awokado. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

6.

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 6

Farszem napełnić połówki białek.

Smacznego!

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.