Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Składniki

  • 6 jajek
  • 200g pieczarek
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • Szczypior z dymki
  • Kilka łyżek majonezu
  • Żółty ser do posypania
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej lub masło do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. Szczypior drobno siekamy.


2.

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Gdy jajka przestygną delikatnie obieramy je ze skorupek.


3.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy pieczarki przez około 5 minut. Pod koniec doprawiamy je do smaku solą. Studzimy.


4.

Jajka kroimy nożem na pół i wyjmujemy żółtka. W miseczce umieszczamy żółtka, rozgniatamy je spodem widelca. Dodajemy pieczarki, pół puszki kukurydzy, ¾ szczypiorku, 1-2 łyżki majonezu, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

5.

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem, posypujemy je tartym na tarce serem.

Smacznego!

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 2

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.