Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle 425 ml
  • 50 g szalotki lub cebuli
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 25 g marynowanej papryczki jalapeno
  • 4 jajka
  • 2 tortille pszenne
  • 1 puszka pomidorów bez skórki 400 ml
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki suszonych pomidorów w proszku
  • ⅓ łyżeczki chili w proszku
  • Pęczek szczypiorku
  • Pęczek koperku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 1

Szalotkę posiekaną w półtalarki szklimy na połowie oliwy.

2.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 2

Gdy szalotka zmięknie, dodajemy pomidory, słodką paprykę, chili oraz suszone pomidory. Podsmażamy 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 3

Do sosu pomidorowego dodajemy kukurydzę z czerwoną fasolą. Mieszamy i zestawiamy z ognia.

4.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 4

Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Ciepłe tortille przykrywamy ściereczką.

5.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 5

Na pozostałej oliwie smażymy jajka sadzone. Na tortille wykładamy po dwa jajka, po porcji sosu oraz kilka plasterków marynowanej papryczki jalapeno. Posypujemy szczypiorkiem i koperkiem.

Smacznego!

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.