Jajka sadzone z fasolką szparagową

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8805

Do przygotowania przepisu będzie nam potrzeba pół opakowania żółtej i pół opakowania zielonej fasolki na parze Bonduelle. Przygotowujemy je wg opisu na opakowaniu, odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą.

2.

DSC_8807

Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy, cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki.

3.

DSC_8809

Na dużej patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i czosnek przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy dalej przez 5 minut.

4.

DSC_8811

Wlewamy pomidory wraz z sokiem, dodajemy bazylię. Gotujemy 2-3 minuty.

5.

DSC_8813

Dokładamy fasolkę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy.

6.

DSC_8815

W sosie robimy wgłębienia, wbijamy w nie jajka, oprószamy je lekko solą. Smażymy przez kilka minut, aż białka się zetną. W razie potrzeby przykrywamy patelnię pokrywką.

7.

DSC_8818

Podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

DSC_8828

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.