Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczarki odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Szczypior drobno siekamy.

2.

Jajka gotujemy na twardo, następnie odlewamy gorącą wodę i wlewamy do garnka wodę zimną. Odstawiamy jajka do przestygnięcia. Jajka w skorupkach kroimy ostrym nożem z ząbkami na pół.

3.

Przy pomocy łyżeczki delikatnie wyjmujemy połówki jajek ze skorupek i drobno siekamy. Pokrojone jajka umieszczamy w misce. Dodajemy odsączony groszek, szczypior i pieczarki.

4.

Farsz przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy musztardę i śmietanę. Mieszamy.

5.

Skorupki delikatnie napełniamy farszem jajecznym.

6.

Farsz posypujemy bułką tartą. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Jajka kładziemy delikatnie na patelnię skorupką do góry. Smażymy przez kilka minut, aż bułka ładnie się zrumieni. Przy pomocy łyżki przenosimy połówki jajek na papierowy ręcznik.

7.

Jajka w skorupkach z groszkiem i pieczarkami

Jajka faszerowane w skorupkach podajemy na ciepło w ramach przystawki.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.