Jajka w sosie tatarskim

Składniki

  • 12 jajek
  • 80 g pieczarek z zalewy Bonduelle
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 gałązka szczypiorku (razem z dymką)
  • 80 g śmietany kwaśnej 18%
  • 50 g majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajka w sosie tatarskim - krok 1

Nalewamy wodę do dużego garnka. Gdy woda wrze, wkładamy jajka i gotujemy 10 minut. Wkładamy garnek do zlewu i zalewamy zimną wodą, aby je ostudzić.

2.

Jajka w sosie tatarskim - krok 2

Obieramy jajka ze skorupek, kroimy je na pół i odstawiamy na później.

3.

Jajka w sosie tatarskim - krok 3

Szatkujemy pieczarki, szczypiorek i ogórki konserwowe.

4.

Jajka w sosie tatarskim - krok 4

W misce umieszczamy śmietanę, majonez i musztardę. Dodajemy poszatkowane produkty, solimy, pieprzymy, dodajemy cukier i mieszamy.

5.

Jajka w sosie tatarskim - krok 5

Jajka dekorujemy sosem.

Smacznego!

Jajka w sosie tatarskim - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.