
- 2 godz.
- trudne
- cebula
- filet z łososia
- groszek
- koperek
- mąka pszenna
- masło
- ocet winny
- olej
- pieczarki
Krok 1.
1.
Cebulę siekamy w piórka, boczek kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wrzucamy boczek i cebulę. Smażymy przez około 5-7 minut, aż ładnie się zrumienią.
Dodajemy Polską fasolkę po bretońsku Bonduelle. Mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Zawartość patelni przekładamy do dwóch niedużych naczyń do zapiekania. Do każdego naczynia wbijamy jajko, oprószamy je solą i pieprzem.
Pieczemy przez około 12-15 minut, aż białko jajka się zetnie.
Podajemy z dodatkiem pieczywa.
Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.