Jajka zapiekane z fasolą i boczkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

dsc_0405

Cebulę siekamy w piórka, boczek kroimy w kostkę.

2.

dsc_0407

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Wrzucamy boczek i cebulę. Smażymy przez około 5-7 minut, aż ładnie się zrumienią.

3.

dsc_0409

Dodajemy Polską fasolkę po bretońsku Bonduelle. Mieszamy.

4.

dsc_0411

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Zawartość patelni przekładamy do dwóch niedużych naczyń do zapiekania. Do każdego naczynia wbijamy jajko, oprószamy je solą i pieprzem.

5.

dsc_0414

Pieczemy przez około 12-15 minut, aż białko jajka się zetnie.

6.

dsc_0425

Podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

dsc_0434

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.