Jajka zapiekane z fasolą i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_7145
Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Oczyszczoną paprykę kroimy w paseczki. Natkę drobno kroimy.

2.

DSC_7153

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez ok. 5-7 minut.

3.

DSC_7169
Dodajemy Teksańską fasolkę Cayenne w sosie pomidorowym oraz kilka łyżek kukurydzy. Mieszamy i gotujemy kolejne 2 minuty.

4.

DSC_7175

W sosie przy pomocy łopatki robimy wgłębienie i wbijamy w nie jajko. Przyprawiamy je niewielką ilością soli oraz pieprzy. Patelnię przykrywamy i smażymy kilka minut, aż białko jajka się zetnie.

5.

DSC_7234

Jajka zapiekane z fasolą i kukurydzą posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa lub podgrzanych na suchej patelni placków tortilla.

Smacznego!

DSC_7217

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.