Kapusta duszona na sposób indyjski

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 1

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy.

2.

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy imbir, paprykę, kolendrę i kumin. Delikatnie podsmażamy na małym ogniu. Uważamy, żeby nie przypalić przypraw.

3.

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 3

Dodajemy poszatkowaną kapustę, mieszamy całość i chwilę smażymy.

4.

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 4

Do kapusty z przyprawami dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem ok. 10 min., aż kapusta zmięknie, ale wciąż pozostanie jędrna.

5.

Kapusta duszona na sposób indyjski - Krok 5

Do miękkiej kapusty dodajemy odcedzony groszek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, podajemy na ciepło.

Smacznego!

Kapusta duszona na sposób indyjski

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.