Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 1

Rybę myjemy i osuszamy. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy połową soku z cytryny. Odstawiamy na 10 minut.

2.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 2

Karpia układamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy połową masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 15 minut.

3.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 3

W międzyczasie podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i plasterki pieczarek na złoty kolor. Na koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i oprószamy solą i pieprzem.

4.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 4

Na podpieczoną rybę wykładamy pieczarki z cebulą i skrapiamy całość pozostałym sokiem z cytryny. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut.

5.

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem - Krok 5

Na patelnię, na której smażyły się pieczarki, wrzucamy szpinak i groszek. Podgrzewamy 15 sekund i przekładamy na talerz. Dodajemy upieczonego karpia i posypujemy natką.

Smacznego!

Karp pieczony w maśle z pieczarkami, szpinakiem i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.