Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 1

Kaszę jaglaną ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

2.

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 2

Pokroić w drobną kostkę papryki i cebulę. Posiekać natkę pietruszki. Ostrym nożem ściąć z pomarańczy skórkę razem z albedo. Wyfiletować pomarańczę. Czynność wykonać nad miską. Zgromadzony na dnie sok zachować.

3.

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 3

Do kaszy jaglanej dodać osączone czerwoną fasolę i kukurydzę, posiekaną cebulę i paprykę oraz fileciki z pomarańczy. Wymieszać.

4.

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą - Krok 4

Połączyć sok pomarańczowy z olejem sezamowym, solą i kolorowym pieprzem. Dodać do kaszy jaglanej i ponownie wymieszać. Posypać natką pietruszki.

Smacznego!

Kasza jaglana z czerwoną fasolą, kukurydzą i pomarańczą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.