Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem

Składniki

  • 1 puszka Fasoli flażoletki Bonduelle 425 ml
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • 1 garść jarmużu
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 100 g sera pleśniowego
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 1

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2.

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy jarmuż i podsmażamy 2 minuty. Dodajemy osączoną fasolę. Dusimy kilka minut, aż fasola zmięknie.

3.

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 3

Na osobnej patelni podsmażamy plastry boczku, aż będzie chrupiący.

4.

 Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem - Krok 4

Do fasoli z jarmużem dodajemy kawałki sera. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy do momentu roztopienia. Kaszę podajemy z sosem z fasoli i plastrami bekonu.

Smacznego!

Kasza jaglana z fasolą flażoletką i bekonem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.