Kasza z zielonymi warzywami

Składniki

  • 250 g mrożonej Zupy kremu z zielonych warzyw Bonduelle
  • 120 g kaszy kuskus
  • 50 g sera typu feta
  • 250 ml bulionu
  • 1-2 gałązki tymianku lub ½ łyżeczki suszonego
  • Masło do smażenia
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 1

Kaszę zalać bulionem. Odstawić pod przykryciem, aby napęczniała. Następnie spulchnić widelcem.

2.

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć zielone warzywa przez ok. 3 minuty.

3.

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 3

Dodać kaszę i tymianek. Podsmażyć razem przez 2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4.

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 4

Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonym serem. Od razu podawać.

Smacznego!

Kasza z zielonymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.