Keks kukurydziany z rozmarynem

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425ml
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • Jajko
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 ml jogurtu
  • Łyżeczka soli
  • 2 łyżki posiekanego rozmarynu + gałązki do dekoracji

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

b

Kukurydzę miksujemy na mus.

2.

c

3.

d

W misce łączymy mąki, proszek do pieczenia, mus kukurydziany, jajko, rozmaryn i sól. Wlewamy wodę i mieszamy ciasto do połączenia składników.

4.

e

Formę keksówkę wykładamy pergaminem, przekładamy do środka ciasto. Wierzch wyrównujemy i dekorujemy gałązkami rozmarynu. Keks pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Upieczony wyciągamy z formy i studzimy przed podaniem.

Smacznego!

f

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.