Kieszonki z kukurydzą i tuńczykiem

Poszukujecie ciekawych i smacznych dań na Sylwestra? Spróbujcie moje kieszonki z kukurydzą i tuńczykiem. Proste, szybkie w przygotowaniu, a efekt przepyszny. Goście będą zachwyceni.

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425ml
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym bądź oliwie
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • świezy koperek
  • sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę i czosnek drobno kroimy. Chwilę podsmażamy na patelni. Odsączamy tuńczyka. Koperek siekamy.

2.

2

Łączymy kukurydzę z tuńczykiem, cebulą, czosnkiem i koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.

3.

3

Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdą część ciasta wykładamy porcję farszu.

4.

4

Sklejamy ze sobą dwa rogi ciasta.

5.

5

Pieczemy w 220st. C przez 15-20 minut, aż do zarumienienia.

Smacznego!

7

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.