Kokosowo-marchewkowe kulki energetyczne

Składniki

  • 100 g Młodej marchewki ekstradrobnej Bonduelle 425 ml
  • 50 g suszonych daktyli
  • 50 g suszonych moreli
  • 40 g płatków owsianych
  • 30 g mąki kokosowej
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Wiórki kokosowe do obtoczenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kokosowo-marchewkowe kulki energetyczne - Krok 1

W pojemniku blendera umieścić suszone daktyle i morele oraz skórkę pomarańczową. Wlać sok pomarańczowy, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Rozdrobnić.

2.

Kokosowo-marchewkowe kulki energetyczne - Krok 2

Marchewkę osączyć na sicie i zmiksować. Dodać do blendera razem z płatkami owsianymi i mąką kokosową. Kontynuować miksowanie, aż składniki zaczną się sklejać.

3.

Kokosowo-marchewkowe kulki energetyczne - Krok 3

Nabierać łyżką porcję masy i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.

4.

Kokosowo-marchewkowe kulki energetyczne - Krok 4

Obtaczać w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce 1-2 dni.

Smacznego!

Kokosowo-marchewkowe kulki energetyczne

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.