Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką 425 ml
  • 2 pomarańcze
  • 50 g sera feta
  • 1/2 szklanki komosy ryżowej (np. trójkolorowej)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki brązowego cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Pestki z połowy granatu
  • Garść płatków migdałów
  • Kilka gałązek mięty

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami - Krok 1

Pomarańcze dzielimy na 4 ćwiartki. Jedną odstawiamy na bok. Trzy pozostałe obieramy i wykrawamy fileciki, tak żeby nie zostały błonki między kawałkami. Fetę kruszymy.

2.

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami - Krok 2

Nagrzewamy suchą patelnię. Wsypujemy płatki migdałów, prażymy, aż lekko zbrązowieją. Co jakiś czas poruszamy całą patelnią. Łączymy składniki dressingu: sok z pozostawionej połowy pomarańczy, cynamon, cukier i oliwę z oliwek.

3.

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami - Krok 3

Gotujemy komosę ryżową według przepisu na opakowaniu. Mieszamy odcedzoną komosę z pomarańczą, fetą, miksem fasoli z cieciorką i pestkami granatu. Łączymy z dressingiem. Gotową sałatkę posypujemy listkami mięty.

Smacznego!

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.