Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 1

Komosę ryżową zalewamy zimną osoloną wodą ok. 1 cm powyżej poziomu komosy i gotujemy ok. 15-20 min. pod przykryciem.

2.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 2

Pestki dyni prażymy na patelni razem ze szczyptą soli, 1 łyżeczką wędzonej papryki w proszku oraz ok. 1 łyżką oliwy.

3.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 3

Szpinak siekamy, cebulę kroimy w piórka, mango w kostkę.

4.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 4

W pojemniku blendera miksujemy ok. 1/4 szklanki oliwy, sok z limonki, ocet, sos chili, kumin, pozostałą łyżeczkę papryki oraz szczyptę soli.

5.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 5

Osączamy kukurydzę i fasolę, łączymy wszystkie pokrojone warzywa, polewamy sosem. Sałatkę dekorujemy kiełkami.

Smacznego!

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.