Kopytka z zielonego groszku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

b

Groszek wsypujemy do wrzącej, posolonej wody, gotujemy przez 5 minut. Następnie odsączamy na sicie i przelewamy zimną wodą.

2.

c

Miksujemy z jajkiem, posiekanym czosnkiem, miętą i solą na puree. Dodajemy mąkę i krótko wyrabiamy do połączenia składników.

3.

d

Dodajemy mąkę i krótko wyrabiamy do połączenia składników.

4.

e

Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat, dzielimy na dwa wałeczki. Wykrawamy pod skosem kopytka.

5.

f

Gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie przez 5 minut, odsączamy i serwujemy na ciepło.

Smacznego!

g

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.