Krakersy z kukurydzą i łososiem

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • 150 g krakersów (1 opakowanie)
  • 150 g serka kanapkowego z chrzanem
  • 80 g łososia wędzonego na zimno
  • Sok z połowy cytryny
  • Kilka rzodkiewek
  • Kawałek ogórka
  • Szczypior z młodej cebulki
  • Kilkanaście listków bazylii
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 1

Łososia dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki, kropimy sokiem z cytryny.

2.

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 2

Szczypior drobno siekamy, ogórek i rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Ogórek i rzodkiewkę oprószamy odrobiną soli.

3.

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 3

Krakersy smarujemy serkiem chrzanowym.

4.

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 4

Na każdym krakersie układamy kawałek łososia, ogórka, rzodkiewki oraz kilka ziarenek kukurydzy. Oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

5.

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 5

Krakersy posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Smacznego!

Krakersy z kukurydzą i łososiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.