Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczową nutą

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 3 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomarańcza
  • 1 por
  • ½ cebuli
  • ¼ selera
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 6 goździków
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • Garść pestek dyni
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczową nutą - Krok 1

Obieramy marchewki, pietruszki, seler, por, czosnek i wrzucamy do garnka. Obraną cebulę opalamy nad kuchenką i również wrzucamy do reszty warzyw. Całość zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i goździki. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Gotujemy przez około półtorej godziny na małym ogniu.

2.

Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczową nutą - Krok 2

Odlewamy pół litra wywaru. Pozostawiamy w nim ugotowaną marchewkę i czosnek. Dodajemy dyniową zupę krem. Gotujemy przez około 3 minuty.

3.

Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczową nutą - Krok 3

Zupę blendujemy na krem. Dodajemy paprykę, kurkumę, imbir oraz sok z pomarańczy.

4.

Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczową nutą - Krok 4

Zupę podajemy z pestkami dyni i startą skórką z pomarańczy.

Smacznego!

Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczową nutą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.