Kremowa zupa z zielonego groszku i koperku

Składniki

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8519

Pora kroimy wzdłuż na pół, a następnie siekamy w półplasterki. Koperek i czosnek drobno siekamy.

2.

DSC_8520

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pora i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

3.

DSC_8527

Zawartość patelni przekładamy do rondelka z ciepłym wywarem. Dodajemy koperek i groszek. Gotujemy przez 3 minuty.

4.

DSC_8536

Zawartość garnka lekko studzimy i miksujemy na gładko przy pomocy ręcznego blendera.


5.

Garnek stawiamy ponownie na gazie, wlewamy kremówkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę zagotowujemy i rozlewamy do miseczek lub kubeczków. Można ją dodatkowo przetrzeć przez gęste sito, aby była bardziej gładka.

Smacznego!

DSC_8582

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.