Krewetki z fasolą w pomidorach

Składniki

  • 2 puszki Białej fasoli Cannellini Bonduelle 425 ml
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 suszone papryczki chili
  • 1 nieduża cebula
  • 1 szklanka bulionu
  • 200 g krewetek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • Garść natki pietruszki
  • Świeże pieczywo
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 1

W rondelku rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć, aż cebula się zeszkli. Dodać 1 ząbek czosnku, suszone chili i tymianek, lekko podgotować.

2.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 2

Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10-15 minut, aż pomidory się rozpadną, a sos zgęstnieje.

3.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 3

Dodać bulion i fasolkę, gotować jeszcze ok. 5 minut.

4.

Krewetki z fasolą w pomidorach - Krok 4

Masło roztopić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wrzucić krewetki. Posypać je papryką i smażyć krótko, aż się zetną. Ułożyć je na fasoli w pomidorach, posypać świeżą natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

Krewetki z fasolą w pomidorach

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.