Kurczak curry z kukurydzą

Kurczak curry to ostre, indyjskie danie, które jest proste w przygotowaniu oraz świetne w smaku. Gęsty sos pomidorowy z kukurydzą oraz papryką jeszcze bardziej podkreśla orientalne pochodzenie tej potrawy. Sama jestem zachwycona jej smakiem, czego także wam życzę.

Składniki

Na marynatę kurczaka:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki kurkumy
  • 1 łyżka ostrej pasty curry

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

W rondelku podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, dodajemy kukurydzę oraz pokrojone pomidory. Smażymy około 10 minut.


2.

Dodajemy 1/2 puszki mleka kokosowego i dusimy przez 15-20 minut.


3.

W międzyczasie marynujemy kurczaka. Kiedy mięso będzie wystarczająco aromatyczne, kroimy je na kawałki i smażymy na złoty kolor.


4.

Kurczaka podajemy z ryżem i sosem pomidorowym.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.