Kuskus z zielonymi warzywami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 1

Kuskus wsypujemy do miseczki, dodajemy szczyptę soli i zalewamy wrzątkiem pół centymetra ponad powierzchnię kaszki. Przykrywamy i odstawiamy na 5-7 minut do napęcznienia. Po tym czasie kuskus spulchniamy widelcem.

2.

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 2

Fasolkę szparagową wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy przez około 3 minuty, aż będzie miękka. Odcedzamy ją na sicie i przelewamy zimną wodą.

3.

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 3

Cukinię kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobno siekamy. Koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cukinię, smażymy przez 7 minut. Dodajemy czosnek, fasolkę szparagową i odcedzony groszek. Smażymy przez około 1 minutę.

4.

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 4

Na patelnię dodajemy kuskus, koperek, dolewamy 1 łyżkę oliwy, sok z cytryny, dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy i podgrzewamy przez 2 minuty.

5.

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 5

Do kuskusu dodajemy pokruszony ser, mieszamy i nakładamy na talerz.

Smacznego!

Kuskus z zielonymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.