Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Składniki

  • 12 płatów lasagne
  • 1 opakowanie Szpinaku 1000 listków Bonduelle
  • kostka twardego koziego sera
  • 5 łyżek śmietany 30%
  • 5 łyżek mascarpone
  • pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • świeżo starta gałka muszkatołowa

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

W osolonej wodzie z dodatkiem oliwy gotujemy płaty lasagne do miękkości. Jeśli ugotujemy na raz tylko 2-3 plastry, to dzięki temu się nie skleją.


2.

Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy liście szpinaku Bonduelle (około 1/2-2/3 opakowania), śmietanę  i mascarpone. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową.


3.

Na dnie naczynia do zapiekania układamy pierwsze 3 plastry lasagne. Na każdym układamy warstwę szpinaku i pokruszony ser kozi.


4.

Kładziemy kolejne 3 płaty lasagne, szpinak i ser. Na wierzch kładziemy resztę płatów lasagne i posypujemy serem kozim i posiekanym koperkiem.


5.

Danie zapiekamy w 180 stopniach przez 15-20 minut.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.