Leczo z kaszą kuskus

Jeśli szukacie smacznego, szybkiego przepisu na rodzinny obiad czy to w domu, czy w plenerze na biwaku, to dobrze trafiliście:) Leczo z kaszą kuskus to świetne, szybkie danie, które z łatwością przygotujecie zarówno w domu jak i zabierzecie pod namiot.

Składniki

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

C2

Cukinię kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki.

2.

C4

Na gorącą patelnię skropioną oliwą wrzucamy warzywa. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy Teksańską fasolkę Cayenne. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dusimy 10 min.

3.

C3

Kilka minut przed końcem duszenia namaczamy kaszę w gorącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4.

C5

Gotową kaszę mieszamy z leczo i podajemy z listkiem świeżej mięty.

Smacznego!

C6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.