Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 1

Pomidory i cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka. Kukurydzę osączyć z zalewy.

2.

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 2

Pieczywo skropić oliwą, podpiec na patelni lub w piekarniku, aż będzie chrupiące. Połamać na mniejsze kawałki.

3.

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 3

Plastry cukinii posmarować oliwą, lekko posolić, opiec na patelni grillowej.

4.

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 4

Przygotować dressing. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z pozostałą oliwą i octem. Doprawić solą i pieprzem.

5.

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą - Krok 5

W misce wymieszać pomidory, grillowaną cukinię, kukurydzę, grzanki, listki bazylii i dressing.

Smacznego!

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.