Makaron po chińsku z fistaszkami

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Mieszanki warzywnej chińskiej Bonduelle
  • 300 g mięsa z piersi kurczaka
  • 300 g chińskiego makaronu jajecznego
  • 2-3 dymki ze szczypiorem
  • 2-3 suszone papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1-2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • 1,5 łyżeczki brązowego cukru
  • Kawałek imbiru wielkości 1/2 korka od wina
  • Garść prażonych orzeszków ziemnych

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaron po chińsku z fistaszkami - Krok 1

Imbir i czosnek posiekać. Białą część dymki pokroić w plasterki, zieloną w ukośne kawałki. Mięso pokroić w niedużą kostkę.

2.

Makaron po chińsku z fistaszkami - Krok 2

Makaron przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.

3.

Makaron po chińsku z fistaszkami - Krok 3

W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej. Podsmażyć mięso przez minutę. Wyłożyć do miski.

4.

Makaron po chińsku z fistaszkami - Krok 4

Na patelnię wrzucić pokruszone chili, imbir, czosnek i mrożoną mieszankę chińską. Smażyć przez 5 minut.

5.

Makaron po chińsku z fistaszkami - Krok 5

W miseczce połączyć wodę, ocet, cukier i sos sojowy. Dodać na patelnię razem z kurczakiem. Smażyć przez 2-3 minuty.

6.

Makaron po chińsku z fistaszkami - Krok 6

Do woka dodać makaron i orzeszki, dobrze wymieszać. Podawać posypane odłożonym szczypiorem.

Smacznego!

Makaron po chińsku z fistaszkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.