Makaron z białą fasolą i kurczakiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

2

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na oliwie.

2.

3

Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki.

3.

4

I podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy pół puszki fasoli. Podgrzewamy ok 5 minut. Zmniejszamy temperaturę i wlewamy śmietanę. Chwilę podgrzewamy. Doprawiamy sola, pieprzem i tymiankiem.


4.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

5.

6

Na makaron wykładamy sos. Posypujemy parmezanem, posiekanymi orzechami i gałązką tymianku.

Smacznego!

5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.