Makaron z soczewicą i pomidorami

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża marchewka
  • 700 g pomidorów
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • Po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • Oliwa do smażenia
  • Twardy dojrzewający ser do podania, np. pecorino
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 1

Cebulę, czosnek i marchewkę obrać i pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.

2.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Dodać marchewkę, cebulę i czosnek. Podsmażać przez około 10 minut, często mieszając. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na małym ogniu 25 minut.

3.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 3

Dodać soczewicę, sos gotować jeszcze 5 minut.

4.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 4

W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, podawać z sosem i serem.

Smacznego!

Makaron z soczewicą i pomidorami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.