Makaron ze szpinakiem i fetą

Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 2 ząbki czosnku
  • Kilka pomidorów suszonych
  • 250 g dowolnego makaronu
  • 120 g sera feta
  • 100 g śmietany 12%
  • 1 łyżka masła
  • Pieprz, gałka muszkatołowa

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 1

Szpinak wrzucić do rondelka i rozmrozić. Dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć.

2.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 2

Dodać śmietanę i ser feta, wymieszać.

3.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 3

Sos doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.

4.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 4

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Na makaronie ułożyć sos, wierzch posypać paseczkami suszonych pomidorów.

Smacznego!

Makaron ze szpinakiem i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.