Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml
  • 2 puszki 250 g tuńczyka w sosie własnym
  • 250 g makaronu typu kokardki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól, pieprz do smaku
  • Natka pietruszki do dekoracji

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

2.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 2

Cebulę posiekać, pomidorki koktajlowe przekroić na pół.

3.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 3

Do wyciśniętego soku z cytryny dodać jogurt, majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

4.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 4

Sos wymieszać z makaronem, tuńczykiem, groszkiem, cebulą i pomidorkami. Udekorować natką pietruszki.

Smacznego!

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.