Marchewka w sosie musztardowym

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Młodej marchewki Bonduelle
  • 1 cebula
  • 250 g kwaśnej śmietany 12%
  • 2-3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 1

Cebulę drobno siekamy.

2.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 2

Marchewkę wrzucamy na wrzątek, gotujemy około 10-12 minut, aż będzie miękka.

3.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy 5 minut.

4.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 4

Wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

5.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 5

Do sosu wkładamy marchewkę, mieszamy i podgrzewamy przez 3 minuty. Marchewkę w sosie musztardowym podajemy jako dodatek do obiadu.

Smacznego!

Marchewka w sosie musztardowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.