Marokańska zupa z batatami i soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 bataty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1,5 l bulionu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Sól
  • Natka pietruszki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Krok 1

W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać pokrojone w kostkę cebulę i marchewkę, podsmażać do miękkości.

2.

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Krok 2

Dodać starty imbir i czosnek, dusić jeszcze minutę.

3.

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Krok 3

Wrzucić przyprawy, następnie wlać bulion i pokrojone w kostkę bataty. Gotować, aż słodkie ziemniaki będą odpowiednio miękkie. Dodać soczewicę, gotować razem jeszcze 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Smacznego!

Marokańska zupa z batatami i soczewicą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.