Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem - Krok 1

Czosnek i cebulę siekamy. Batat obieramy i kroimy w kostkę.

2.

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy przyprawy i batat. Podsmażamy wszystko przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem, aż bataty trochę zmiękną.

3.

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem - Krok 3

Na patelnię wlewamy krojone pomidory. Gotujemy, aż pomidory odparują – około 10-15 minut. Dodajemy mix fasoli z cieciorką oraz oliwki. Gotujemy 5 minut. Danie podajemy posypane listkami kolendry. Można zjeść bez dodatków albo podać z chlebem lub ryżem.

Smacznego!

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.