Kukurydza po indyjsku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Masala z kukurydzy - Krok 1

Cebulę, czosnek i chili drobno siekamy.

2.

Masala z kukurydzy - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, chili i czosnek, smażymy przez 4-5 minut.

3.

Masala z kukurydzy - Krok 3

Dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszankę przypraw chaat masala i odrobinę soli do smaku. Mieszamy i podgrzewamy przez 3-4 minuty, aż kukurydza oblepi się przyprawami.

4.

Masala z kukurydzy - Krok 4

Masalę nakładamy do miseczek i podajemy.

Smacznego!

Masala z kukurydzy - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.