Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką Bonduelle 425 ml
  • 6 suszonych pomidorów
  • 6 placków tortilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ostre papryczki
  • 1 cebula
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • Oliwa
  • Natka pietruszki
  • Pieprz
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso, posiekany czosnek i przyprawy. Smażymy około 10 minut.

2.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 2

Ostre papryczki i suszone pomidory drobno kroimy i razem z miksem fasoli z cieciorką dodajemy do podsmażonego mięsa. Wszystko razem mieszamy.

3.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 3

Ser trzemy na małych oczkach tarki.

4.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 4

Porcję tartego sera wykładamy na placek tortilli. Na serze kładziemy 3 łyżki farszu z wieprzowiną i zwijamy placek.

5.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 5

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy tortille ze wszystkich stron na rumiano.

Smacznego!

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.