Meksykańska pizza na placku tortilli

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 1

Cebulę siekamy w cienkie piórka, a paprykę w kostkę średniej wielkości.

2.

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 2

Połową startego sera posypujemy równomiernie 1 placek tortilli i przykrywamy drugim plackiem. Lekko dociskamy.

3.

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 3

Na przygotowaną podstawę pizzy wykładamy zawartość puszki meksykańskiego chili sin carne, pozostawiając brzegi wolne. Posypujemy posiekaną cebulką, papryką i rozkładamy paski salami. Całość oprószamy lekko solą i pieprzem do smaku.

4.

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 4

Pizzę posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w piekarniku przez ok. 7 minut w 200ºC lub do momentu, aż brzegi tortilli się zrumienią, a ser roztopi. Podajemy od razu.

Smacznego!

Meksykańska pizza na placku tortilli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.