Meksykańskie chili con carne

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

A3

Cebulę i czosnek drobno koimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso i smażymy ok. 10 min.

2.

A4

Kroimy papryczkę chili, czyszcząc ją wcześniej i wydłubując z niej ziarna.  Dodajemy do usmażonego mięsa.

3.

A2

Kroimy bagietkę, delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy ziołami.

4.

A5

Podpiekamy w 180 st. C przez ok 10 min, aż grzanki się zrumienią.


5.

Do mięsa dodajemy meksykańskie chili con carne. Doprawiamy kminem, solą i pieprzem. Dusimy ok 10 min.

6.

A7 (2)

Gotowe chili podajemy z chrupiącymi grzankami.

Smacznego!

A10

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.