Minestrone z jarmużem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Minestrone z jarmużem - Krok 1

Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone w kostkę marchewkę, seler i cebulę. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, bulion warzywny, wodę, czosnek, oregano,rozmaryn i liście laurowe.

2.

Minestrone z jarmużem - Krok 2

Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować na wolnym ogniu około 1 godziny. Dodać osączone czerwoną i zieloną fasolę, pokrojoną w kostkę cukinię i makaron.

3.

Minestrone z jarmużem - Krok 3

Gotować na nieco większym ogniu kolejne 10 minut, aż makaron będzie odpowiednio miękki. Na koniec wsypać świeże liście bazylii. Zupę podawać na gorąco, posypaną parmezanem.

Smacznego!

Minestrone z jarmużem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.