Mini pizzerki z cieciorką

Mini Pizzerki są doskonałym pomysłem zarówno na szybką kolację jak i na pożywne śniadanie. Delikatne drożdżowe ciasto z ulubionymi dodatkami to fajna alternatywa dla klasycznej kolacji lub ciekawe rozwiązanie na rodzinny piknik. To również świetny pomysł na przekąskę na imprezę – obiecuję, że znikną wszystkie ; )  

Składniki

  • 6 łyżek Cieciorki Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 słoiczek zielonego pesto
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • pęczek świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Z gotowego ciasta wycinamy za pomocą szklanki małe koła.


2.

Pizzerki smarujemy oliwą z oliwek i nakłuwamy widelcem.


3.

Pieczemy przez 10 minut w piekarniku.


4.

Placki smarujemy pesto, układamy plasterek mozzarelli, dodajemy kilka ziaren cieciorki. Pieczemy kolejne 10 minut.


5.

Na chwilę przed  końcem czasu pieczenia dodajemy bazylię i zapiekamy jeszcze przez 2 minuty.


6.

Polecam je na ciepło, ale sprawdzą się również świetnie jako zimna przekąska!

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.