Mini zapiekanki z groszku, koziego sera i pietruszki

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle
  • kostka twardego koziego sera
  • natka pietruszki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Foremki smarujemy masłem i wykładamy francuskim ciastem, a następnie pieczemy około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


2.

Gdy spód zapiekanki piecze się w piekarniku, przygotowujemy farsz. Śmietanę, jajka i kozi ser blendujemy na gładką masę, dodajemy groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.


3.

Na wpół upieczone foremki wypełniamy farszem i ponownie pieczemy przez 15-12 minut.


4.

Gotowe zapiekanki dekorujemy groszkiem i natką pietruszki.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.