Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Składniki

  • 180 g mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle
  • 8 kromek bagietki lub małego chleba
  • 6-8 zielonych szparagów
  • 60 g kremowego serka
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oleju
  • Listki mięty
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 1

Przygotować warzywa. Groszek przesypać do wrzątku. Ponownie doprowadzić do wrzenia, odstawić na 2 minuty. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą.  Zdrewniałe końcówki szparagów odłamać. Szparagi przekroić w poprzek na połówki, grubsze kawałki dodatkowo wzdłuż na pół. Przełożyć do wrzątku. Gotować przez 3 minuty. Odcedzić i zalać zimną wodą.

2.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 2

3-4 łyżki groszku odłożyć, resztę zmiksować z serkiem i kilkoma listkami mięty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

3.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 3

Odłożony wcześniej groszek wymieszać ze szparagami, olejem i odrobiną soku z cytryny.

4.

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 4

Kromki chleba opiec w piekarniku lub tosterze. Na każdą kromkę nakładać porcję zielonej pasty i szparagi z groszkiem.

Smacznego!

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.