Minipizze ze szpinakiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Minipizze ze szpinakiem - Krok 1

Czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak.

2.

Minipizze ze szpinakiem - Krok 2

Posolić, podsmażać, aż szpinak się rozmrozi i większość płynu odparuje. Dodać sok z cytryny, doprawić do smaku. Odstawić do przestudzenia.

3.

Minipizze ze szpinakiem - Krok 3

Ciasto podzielić na 15 części. Formować placki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy placek posmarować oliwą. Rozłożyć szpinak, robiąc wgłębienie. Piec w 220°C przez 7-10 minut, aż brzegi się zrumienią.

4.

Minipizze ze szpinakiem - Krok 4

Blachę wyjąć, na środek każdego placka wbić jedno jajo. Obniżyć temperaturę do 180°C. Piec jeszcze ok. 3-4 minut, aż jajka się zetną.

Smacznego!

Minipizze ze szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.